skivhyllan

Alla inlägg den 2 februari 2015

Av skivhyllan - 2 februari 2015 18:17

Halloj musikälskande läsare!


Idag kom det en skiva med posten, som hypnotiskt snurrar på min vackra Thorens spelare, tror allt det är dags att göra ett inlägg över de Jethro Tull plattorna jag skaffat de senaste två åren, blir lätt så när man hittar en skiva man gillar att man börjar hamstra alla man springer på. Detta är bandets sjätte album i en diskografi som består av 21 studio album, sista släpptes 2003 och bandet upplöstes senare runt 2012, Ian Anderson, sångare, gitarrist, flöjtist och upphovsman till så gott som allt som Jethro Tull gjort har efter detta använt sitt namn som "bandnamn" och fortsatt solo.

 

Jethro Tull - A Passion Play
Chrysalis - CHR 1040
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
UK
Released:
Jul 1973
 
Skivan består av ett spår per sida, Sida A slutar med "The Story Of The Hare Who Lost His Spectacles" som är en del av "A Passion Play", vilket även sida B börjar med innan huvudspåret börjar.
Låtarna är i den stilen man förväntar sig av Jethro Tull mer eller mindre (i alla fall allt som släppts efter 1 plattan som är mer blues, vilken jag skrivit om i ett tidigare inlägg. http://skivhyllan.bloggplatsen.se/2015/01/10/10983124-fran-60tal-gt-90tal/ ) 
Så gillar du skivor som; Thick As A Brick, Songs From The Woods och liknande så kommer du inte bli besviken. Snygga taktbyten mycket fantasi och riktigt duktiga musiker, tight och välspelat som vanligt.
 
 
 
Ovido - Quiz & Flashcards