skivhyllan

Alla inlägg den 20 februari 2015

Av skivhyllan - 20 februari 2015 22:13

Så då är jag tillbaka igen, varit en liten paus och inläggen har inte direkt duggat tätt det senaste.


Dags för lite Deftones, näst senaste albumet av bandet som släpptes 2010. Bandet har varit något ojämt genom åren enligt mitt tycke, Adrenaline vilket var bandets första platta räknades nog som någon form av Nu-metal eller rap-metal, bandet var med i vågen av band som kom fram under mitten av nittiotalet. (RATM, Korn och Limp Biskit är nog de andra som många minns under samma period.) Det är nog lite så att Deftones har klarat sig bäst faktiskt, tror inte de var lika stora som de tidigare nämnda däremot.

Skivor som verkligen ska nämnas och lyssnas på är helt klart, Around The Fur (deras andra platta) men framför allt deras tredje platta: White Pony.  Som är så jävla bra! och som är än i dag deras absolut vassaste släpp. Sen var det en ganska rejäl svacka rent musikaliskt, tills denna platta kom, känns som bandet hittat tillbaka till soundet och ganska ofta får man samma känsla som man fick när man hörde White Pony skivan de första gångerna.


   

Deftones - Diamond Eyes
Reprise Records - 9362-49673-3
Vinyl, LP, Album, Limited Edition, White
Europe
2010
 
Kom i snygg vit clean vinyl, väldigt passande till det riktigt snygga omslaget.
 
Eftersom spotify är ett hemskt, tröttsamt och lätt hatat program som snabbt avinstallerades från datorn så kan jag inte längre länka något utan ni får själva inhandla skivan eller söka via önskad app eller dyligt.
Sida B är i min mening den starkaste delen av plattan.
Ovido - Quiz & Flashcards