skivhyllan

Alla inlägg den 7 mars 2015

Av skivhyllan - 7 mars 2015 08:54

Flitigt lyssnande denna morgon, längesen jag haft tid att verkligen sitta ner och slappa framför spelaren.

Senaste Megadeth inköpet och tråkigt nog den sista plattan värd att nämna och köpa som jag ser det. Sen går det snabbt utför ännu en gång, precis som det gjorde efter youthanasia skivan på 90talet.

Roadrunner Records - RRCAR 8029-1, Cargo Records - 31213
Vinyl, LP, Album Gatefold
Tysk press
2007

Mycket energi har lagts ner på omslag och övrig design. Temat för skivan är tydligt politisk och försök att hitta tillbaka till när bandet hade en starkare och argare attityd märks på många ställen. Med drivna riff och snabba solon. Samtidigt finns det många medryckande refränger och melodier i högsta Mustaine klass.

Av skivhyllan - 7 mars 2015 08:15

Tror inte direkt detta bandet behöver någon längre introduktion, bandet med en ruggigt duktig organist, härliga rytmer, speciella gitarr melodier och sist men inte minst, frontmannen med de poetiska texterna och den härliga rösten.

Electra - K 42 090
Vinyl, LP, Album, Reissue
Europe
Hittar inget årtal förutom original året (1971) på skivan.

The Doors var tyvärr ganska spretiga när det kom till kvalité på låtarna enligt min mening. Riders on the storm och L.A woman är sanna klassiker på denna skivan, i sin helhet är den något ojämn.

Av skivhyllan - 7 mars 2015 07:57

Börjar morgonen med en riktig ösigt platta, 4 skivan ifrån detta klassiska tyska metalband.

Skivan startar med lite härlig gammaldags rysk musik som snart bryter ut i ett härligt raspigt skrik från den korta mannen med militärkläder, vars namn är Udo.
Här har alla de tidigare influenserna försvunnit och metalstilen tagit över, den disco och glammiga klädstilen har bandet också lämnat kvar i garderoben. Antagligen redan vid förra plattan (Breaker)
Visserligen är 80talet inte den bästa av perioder när det kommer till klädval heller kanske. Men nitar är allt tuffare än glittriga kläder.

Brain - 0060.513
Vinyl, LP, Album
Scandinaviska press, Norge är nog mest troligt.
1982

En viktig skiva att ha i samlingen, absolut ingen dyr historia på något sätt. Upplagan var hög när den släpptes. Kan vara lite svår att hitta i mint skick däremot, trots allt en skiva som fanns i många pojk och flickrum och spelades flitigt och oförsiktigt.

Ovido - Quiz & Flashcards