skivhyllan

Alla inlägg den 18 mars 2015

Av skivhyllan - 18 mars 2015 20:42

Så äntligen är det ombytta roller!

Siewert Öholm får ta plats i stolen där han en gång i tiden (1984) utsatte en stackars ung hårdrockare vid namn Anders Tengner för lite av en häxjakt i äkta knäpp religiös propaganda alá Sverige! för er som missat detta så finns klippet på youtube och är något av det knäppaste som någonsin visats på svensk (moral panikens) television.


Skiva nummer 2 som snurrar på spelaren ikväll är bandets tredje platta och den första som Blackie Lawless hängt på sig gitarren istället för basen. Med dängor som Inside The Electric Circus, 9.5 - Nasty och Restless Gypsy så håller även deras tredje platta hög standard.   .....Om man bortser från det fantastiskt fula och fåniga omslaget.


När tusen ord inte kommer i närheten av vad en bild kan säga.

   

Capitol Records - 1A 064-24 0648 1, Capitol Records - 24 0648 1
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
Europe
Released:
1986
 
 
Av skivhyllan - 18 mars 2015 20:07

Godkväll gott folk!


Tänkte skriva om en av de skivor som jag personligen tycker fått lite för lite uppskattning, nämligen Lace And Whiskey.

Alice Cooper's 3 platta som solo artist, skivan går ifrån den tidigare mörkare stilen och blir stundtals lite mer disco, rock n' roll och country. Ok skivan kanske inte kommer i närheten av Welcome to my nightmare, vilket är en riktig härligt skruvad skiva med riktigt bra låtar. Så det är kanske inte jätte konstigt att denna skivan fallit bort lite i glömska, vilket är lite trist då den faktiskt har sina höjdpunkter. Första singeln från skivan, You And Me är en riktigt snygg ballad så som bara Alice Cooper kan skriva dem och Hot tonight är en riktigt härlig disco flört.


Vet att många bara tror att Alice Cooper är någon som fanns under 80talet, poison, house of fire, bed of nails och He's back (The man behind the mask) Men innan dessa mer pudelhårdrockshistorier kom till så var Alice Cooper först ett band som hade både blåssektioner och härligt skruvade låtar och galna texter. Den snällaste och kanske tråkigaste låten från den eran är Schools out, som alla känner igen och i stor utsträckning gillar, men det är långt ifrån det bästa som gjordes av bandet och Alice som solo artist under 70talet. Men det tänker jag låta er utforska på egen hand.



Warner Bros. Records - BSK 3027
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
US
Released:
1977
   
Ovido - Quiz & Flashcards